Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Biznesplan Otworzenie budki z Kebabami, hamburgerami. Przygotował :Patryk Czarnecki kl. III D LO nr 3.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Biznesplan Otworzenie budki z Kebabami, hamburgerami. Przygotował :Patryk Czarnecki kl. III D LO nr 3."— Zapis prezentacji:

1 Biznesplan Otworzenie budki z Kebabami, hamburgerami. Przygotował :Patryk Czarnecki kl. III D LO nr 3

2 1.Streszczenie Firma ma być nowopowstałą firmą produkującą szybką żywność. W mojej ofercie znajdować się będą takie produkty jak: kebaby, hamburgery, zapiekanki, różnego rodzaju sałatki, frytki jak i również zimne i ciepłe napoje. Dzięki takiej ofercie oraz umiejscowieniu punktu sprzedaży wielu uczniów, studentów i zwykłych przechodniów będzie mogło skorzystać z mojej oferty, gdyż w miejscu które wybrałem nie ma firmy zajmującej się tą właśnie branżą.

3 2.Opis firmy Misja- Szybko, Smacznie i Tanio Cenimy sobie czas wykonania zamówienia gdyż w dzisiejszym świecie wielu ludzi się śpieszy, jeżeli produkty będą smaczne to po pewnym czasie działalności pozyskamy stałych klientów, ze względu na brak konkurencji w okolicy, mamy duże możliwości cenowe, jednak niska cena przyciąga większa ilość potencjalnych klientów.

4 2.Opis firmy Logo Firmy:

5 2.Opis firmy Planowana oferta: Dania: *Kebab (mięso wołowe, surówka, sos) cena:7zł *Zapiekanka (ser, pieczarki, ketchup) cena:2,50zł *Zapiekanka (ser, szynka, pieczarki,ketchup lub majonez) 3,50zł *Hamburger (kotlet wołowy, surówka, ser, sosy) 5,50zł *Frytki małe 100g – 2,50zł *Frytki duże 180g- 3,50zł

6 2.Opis firmy Planowana oferta: Napoje: *Herbata z cytryną + cukier (na życzenie) 2,20zł *Zimne napoje w puszce typu Cola, Fanta 2,10 zł *Sok pomarańczowy 200ml 2,30 zł *Sok z czarnej porzeczki 200ml 2,30zł Napoje gazowane i soki schłodzone w lodówce.

7 Plan finansowy Dostępne środki zł Kupno przyczepy gastronomicznej koszt 9 000zł: Przyczepa spełnia warunki sanitarne

8 Plan finansowy Udekorowanie przyczepy reklamami i pomalowanie jej koszt ok. 1500zł Przyczepa która wybrałem jest wyposażoną w nową zamrażarkę, nowy bemar,nową frytkownicę, nową mikrofalę i czajnik.

9 Plan finansowy Do produkcji kebabów potrzebuję opiekacza palnikowego. Koszt ok. 1000zł (cena sklepowa)

10 3.Zarządzanie Firmę Kebuś Bar chciałbym otworzyć wraz z siostrą która ukończyła Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie w Toruniu. Dzięki któremu otrzymała dyplom technika w zawodzie Kucharz i organizator imprez cateringowych. Potrafi ona obsługiwać urządzenia które zaplanowałem kupić oraz przyrządzać dania które umieściłem w ofercie firmy. Jako właściciel firmy zajmę się dostawą produktów oraz nawiązaniem z firmami je dostarczającymi stałej współpracy.

11 4.Plan Marketingowy Naszymi głównymi klientami byli by studenci uczęszczający do UMK w Toruniu gdyż przyczepę gastronomiczną chciałbym postawić przy przystanku tramwajowym linii nr 1,3,4 przy skrzyżowaniu ulic Reja i Broniewskiego. Niedaleko również znajdują się różne sklepy nie zajmujące się gastronomią dzięki temu ruch w tym miejscu jest większy.

12 Lokalizacja

13 Lokalizacja

14 4.Plan Marketingowy Mięsa oraz inne potrzebne mi składniki mogę pozyskiwać od firmy Iglotex, która ma duże doświadczenie na rynku. Przedstawia bardzo korzystną i szeroką ofertę, dzięki temu udogodnieniu jestem w stanie wszystkie potrzebne mi składniki pozyskiwać od jednej firmy. Firma ta współpracuje miedzy innymi z naleśnikarniami Manekin już dłuższy czas. Dzięki oficjalnej stronie Iglotexu mogę bezproblemowa nawiązać z nimi kontakt oraz współpracę.

15 5.Hormonogram realizacji przedsięwzięcia 1.Kupno zaplanowanej przyczepy i ustawienie jej w przedstawionym przeze mnie miejscu oraz nawiązanie współpracy z firmą Iglotex. 2.Po spełnieniu punktu pierwszego mogę rozpocząć sprzedaż. 3.Gdy firma zdobędzie uznanie wśród klientów powinna być dochodowa do czego przyczyni się duża ilość ludzi pracujących bądź uczących się w okolicach wskazanego przeze mnie miejsca.

16 6.Analiza rynkowa Dzięki braku konkurencji moja firma ma szerokie możliwości i większą szanse pomyślnego wejścia na rynek. Największym zagrożeniem byłoby powstanie w pobliżu baru, który zajmował by się tymi samymi produktami co mój, jednakże na razie nie ma w pobliżu takiego miejsca. Niedaleko znajduje się naleśnikarnia Manekin jednak w jej ofercie nie ma dań typu fast food, lecz same naleśniki i obiady tradycyjne. W związku z czym nasze oferty nie były by dla siebie konkurencyjne gdyż oferowały by inne produkty.

17 Źródła -google maps -google earth -allegro.pl -iglotex.com.pl -manekin.pl -www.firmy.net/uslugi-gastronomiczne.html -Jak napisać biznesplan Autor : Brian Finch Przygotował: Patryk Czarnecki kl. IIId LO nr 3


Pobierz ppt "Biznesplan Otworzenie budki z Kebabami, hamburgerami. Przygotował :Patryk Czarnecki kl. III D LO nr 3."

Podobne prezentacje


Reklamy Google