Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

CHIPSY INNE NIŻ ZNASZ Crispy, to połączenie naturalnej gamy smaków, zapachów i minerałów ukryte w suszonych owocach i warzywach Smaczna, chrupiąca przekąska,

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "CHIPSY INNE NIŻ ZNASZ Crispy, to połączenie naturalnej gamy smaków, zapachów i minerałów ukryte w suszonych owocach i warzywach Smaczna, chrupiąca przekąska,"— Zapis prezentacji:

1

2 CHIPSY INNE NIŻ ZNASZ Crispy, to połączenie naturalnej gamy smaków, zapachów i minerałów ukryte w suszonych owocach i warzywach Smaczna, chrupiąca przekąska, wolna od tłuszczu! Nasze chipsy występują w postaci suszonego jabłka, marchwi, buraka, pomidora o różnych smakach

3 CRISPY JABŁKOWE Nasze smaki: jabłko o smaku naturalnym jabłko z cynamonem jabłko z truskawką jabłko z czarną porzeczką jabłko z bananem jabłko z pomarańczą

4 DLACZEGO JABŁKO? Zakazany owoc z rajskiego drzewa pochodzi z Chin lub Azji Środkowej – ojczyzny dzikich jabłoni Istnieje ponad 10 tys. odmian jabłek - my do produkcji chipsów wybraliśmy odmianę Idared, bogatą w witaminy i składniki odżywcze Nasze jabłko zawiera ponad 20 różnego rodzaju składników mineralnych i witamin, takich jak: - witamina C, która wspiera system odpornościowy - witamina A zwalczającą wolne rodniki i oznaki starzenia skóry - magnez wzmacniający układ nerwowy - potas obniżający ciśnienie krwi - krzem korzystnie wpływający na włosy i paznokcie

5 LEKKA PRZEKĄSKA Niepowtarzalną zaletą jabłek jest ich niskokaloryczność! średnie jabłko o wadze 100g dostarcza ok. 52 kcal jedno opakowanie chipsów jabłkowych (20g), które odpowiada wartości odżywczej 2 świeżych jabłek, dostarcza zaledwie 63 kcal

6 LECZNICZA MOC BŁONNIKA Zawarty w Crispach jabłkowych błonnik w postaci pektyn: Najwięcej błonnika zawiera skórka jabłka, dlatego nasze chipsy z jabłek mają skórkę! chroni przed otyłością neutralizuje substancje toksyczne usuwa toksyny i szkodliwe produkty przemiany materii z układu pokarmowego działa oczyszczająco - wiąże metale ciężkie i wolne rodniki, a następnie usuwa je z organizmu reguluje florę bakteryjną wspomaga obniżyć poziom złego cholesterolu odgrywa istotną rolę w zapobieganiu i leczeniu miażdżycy

7 Z LABORATORIUM - wysoka zawartość błonnika 100g świeżych jabłek zawiera 2,0g błonnika 100g chipsów jabłkowych zawiera 14,0g błonnika

8 CRISPY NA WADZE *GDA – Wskazane Dzienne Spożycie określone dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/24h. Zapotrzebowanie na energię i w/w wartości jest cechą indywidualną, zależną od wieku, płci, masy ciała, stanu zdrowia i aktywności fizycznej

9 CRISPY POMIDOROWE Nasze smaki: pomidor o smaku naturalnym pomidor z bazylią i oregano

10 DLACZEGO POMIDOR? z botanicznego punktu widzenia pomidor to nie warzywo lecz owoc aztecki tomatl, czyli pulchny owoc pochodzi z Ameryki Południowej jeszcze w ubiegłym wieku twierdzono, że pomidor jest trujący, hodowano go jako roślinę ozdobną gdy został doceniony Włosi nazwali go pomidori, co oznacza złote jabłko. Francuzi przypisali mu właściwości afrodyzjaku i określili jabłkiem miłości my wybraliśmy pomidora na chipsy ze względu na jego walory zdrowotne i smakowe

11 W APETYCZNEJ CZERWIENI w pomidorach znajduje się: - wiele witamin z grupy B oraz witamina C - potas regulujący ciśnienie krwi, normalizujący gospodarkę wodną organizmu - kwasy: chlorogenowy i p-kumarynowy, hamujące powstawanie substancji rakotwórczych - pektyny, zwane miękkim błonnikiem pokarmowym /poprawiają przemianę materii, obniżają zawartość cholesterolu, co jest istotne przy leczeniu schorzeń układu krwionośnego/ pomidory działają zasadotwórczo i antytoksycznie są niskokaloryczne, co ma szczególne znaczenie przy zapobieganiu i leczeniu otyłości

12 ŹRÓDŁO TAJEMNICZEGO LIKOPENU obrońca organizmu przed chorobami nowotworowymi związek, który nie ulega rozkładowi pod wpływem wysokich temperatur specjaliści z Uniwersytetu Illinois z Chicago udowodnili, że systematyczne spożywanie likopenu zawartego w pomidorach przez mężczyzn zmniejsza w ok. 35 proc. ryzyko powstania nowotworu prostaty pomidor posiada wiele witamin z grupy B, witaminę C i potas pomidory działają również zasadotwórczo i antytoksycznie antyutleniacz o większej skuteczności niż beta-karoten likwidator wolnych rodników

13 Z LABORATORIUM - wysoka zawartość likopenu 100g świeżych pomidorów zawiera 11,6 mg likopenu 100g chipsów pomidorowych zawiera 57,1 mg likopenu

14 CRISPY NA WADZE *GDA – Wskazane Dzienne Spożycie określone dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/24h. Zapotrzebowanie na energię i w/w wartości jest cechą indywidualną, zależną od wieku, płci, masy ciała, stanu zdrowia i aktywności fizycznej

15 CRISPY MARCHEWKOWE Nasze smaki: marchew o smaku naturalnym marchew z papryką marchew z imbirem

16 DLACZEGO MARCHEW? znana już w Starożytności, choć nie miała znaczenia jako warzywo - pochodzi najprawdopodobniej z Chin w XVI wieku została wprowadzona do kuchni trwale miejsce w kulturze masowej zajęła dzięki królikowi Bugs marchew ma dużo minerałów a mało kalorii bogata w witaminy B1, B2, PP, K i C zawiera wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, molibden, magnez, jod i potas, którym zawdzięczamy jędrne ciało i piękną cerę oczyszcza naczynia krwionośne, reguluje prace żołądka, utrzymuje w zdrowiu wątrobę

17 100g świeżej marchwi zawiera 9,9 mg beta-karotenu 100g chipsów z marchwi zawiera 68,1 mg beta-karotenu Z LABORATORIUM - wysoka zawartość beta-karotenu

18 DOBROCZYNNY BETA-KAROTEN Karoten, czyli witamina A, która w żadnym innym warzywie nie występuje w tak dużej ilości: zmniejsza ryzyko zachorowań na raka piersi pozytywnie działa na wzrok - polecana osobom pracującym przy komputerach przekształca benzypren / związek rakotwórczy z dymu tytoniowego/ w substancje nieszkodliwe dla zdrowia - szczególnie polecana palaczom Dzięki dużej zawartości beta-karotenu tzw. witaminy młodości chipsy z marchwi są jednym najlepszych naturalnych kosmetyków: zwalczają wolne rodniki spowalniają procesy starzenia się i powstawania zmarszczek nadają skórze elastyczność i blask poprawiają koloryt skóry, wzmagają efekt opalania wzmacniają odporność

19 CRISPY NA WADZE *GDA – Wskazane Dzienne Spożycie określone dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/24h. Zapotrzebowanie na energię i w/w wartości jest cechą indywidualną, zależną od wieku, płci, masy ciała, stanu zdrowia i aktywności fizycznej

20 CRISPY Z BURAKA Nasze smaki: burak o smaku naturalnym burak o smaku winegret burak z papryką burak z bekonem

21 DLACZEGO BURAK? znany na świecie od kilku tysięcy lat, w Polsce jedno z mniej popularnych warzyw doceniony już przez medyków starożytnego Babilonu jako roślina lecznicza Właściwości buraka: - oczyszcza organizm z toksyn - zmniejsza ryzyko zachorowań na nowotwory i choroby układu krążenia - reguluje prace przewodu pokarmowego - oprócz dużej ilości witaminy C, B1, karotenu, witaminy P, zawiera wiele wapnia, magnezu, sodu, potasu - taki skład ma ogromne znaczenie w zwalczaniu nowotworów Barwnikom buraka przypisuje się wiele własności farmakologicznych związanych z aktywnością wolnorodnikową na tle miażdżycowym i antynowotworowym. Niezwykle korzystne oddziaływanie posiadają fitozwiązki obecne w buraku. Ich liczną grupę stanowią polifenole, a wśród nich betalainy, nadające burakom intensywny czerwony kolor.

22 Nasze wyniki sugerują, że suplementacja chipsami buraczanymi pacjentów poddanych radioterapii zapobiega/łagodzi skutki szoku tlenowego indukowanego promieniowaniem jonizującym i może zapobiegać patologiom wywołanym szokiem tlenowym. Taka suplementacja może być obiecującą alternatywą dla kontrowersyjnej suplementacji farmaceutycznymi witaminami antyoksydacyjnymi, których nadmierna ilość może prowadzić do niepożądanych skutków. W WALCE Z RAKIEM Podczas kilkuletnich badań polscy naukowcy wskazali na niezwykłe właściwości naszych chipsów z buraka czerwonego: Publikacja z konferencji naukowej Naturalne przeciwutleniacze. Od surowca do organizmu, Poznań stycznia 2007 r.

23 ZAPOBIEGANIE I LECZENIE Badania przeprowadzone przez polskich naukowców potwierdziły także, że wśród osób z niedokrwienną chorobą serca, które regularnie jadły nasze chipsy z buraka obserwowano poprawę potencjału antyoksydacyjnego organizmu. Pozwala to wnioskować, że produkowane przez nas chipsy z buraka mogą wpływać na poprawę zdolności organizmu do obrony przed działaniem wolnych rodników oraz mogą stanowić podstawę do wzbogacenia diety w substancje o działaniu przeciwutleniającym.

24 CRISPY NA WADZE *GDA – Wskazane Dzienne Spożycie określone dla osoby dorosłej na poziomie 2000 kcal/24h. Zapotrzebowanie na energię i w/w wartości jest cechą indywidualną, zależną od wieku, płci, masy ciała, stanu zdrowia i aktywności fizycznej

25 TECHNOLOGIA PRZYSZŁOŚCI Technologia MIRVAC pozwala zaliczyć nasze chipsy do żywności innowacyjnej Warzywa i owoce MIRVAC zachowują wysokie walory odżywcze, naturalny wygląd i smak, są przy tym chrupiące i smaczne!

26 zawartość minerałów (wysoka retencja nawet koncentracja) przyjemna tekstura bogate w błonnik bez konserwantów bez dodatku tłuszczu, soli i cukru nie zawierają alergenów naturalny suplement diety bogate w naturalne przeciwutleniacze niskokaloryczne i sycące produkowane z owoców i warzyw niemodyfikowanych genetycznie naturalny smak (wysoka retencja) ZALETY PRODUKTÓW MIRVAC

27 CHRUP NA ZDROWIE zapobiegają otyłości bezglutenowe bezcholesterolowe wspomagają prawidłową przemianę materii wzmagają ochronę organizmu przed chorobami nowotworowymi zapobiegają miażdżycy poprawiają kondycję skóry pozytywnie działają na wzrok bogate w składniki odżywcze zawarte w owocach i warzywach o działaniu dermatologiczno-kosmetycznym

28 NIE DAJ SIĘ OTYŁOŚCI nasze przekąski można jeść podobnie jak świeże owoce i warzywa lub jako ich zamiennik polecane przez dietetyków dla osób z nadwagą zamiast tradycyjnych chipsów, batonów, ciastek, orzeszków, paluszków i innych kalorycznych przekąsek zalecane dla dzieci w ramach zapobiegania otyłości oraz kształtowania właściwych nawyków żywieniowych wolne od tłuszczu, cukru i soli (zawierają jedynie śladowe ilości soli, cukru i tłuszczu naturalnego, zawarte w owocach i warzywach przed ich przetworzeniem) /ze względu na prozdrowotny charakter naszych produktów współpracujemy z Fundacją Rozwoju Kardiochirurgii Siła Serc oraz Fundacją Promocja Zdrowia/

29 CHIPSY PRZYSZŁOŚCI Chipsy zamiast tabletek polecane zamiast preparatów witaminowo-odżywczych w celu uzupełnienia prawidłowo zbilansowanej diety polecane jako naturalne nutrikosmetyki- zamiast syntetyków wspomagających działanie kosmetyków i dermokosmetyków Oddział Nauki o Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie opracowuje formułę wykorzystania naszych chipsów jako preparatów kosmetycznych Absolutna nowość podczas World Private Label Exhibition w Amsterdam nasze chipsy z buraka i marchewki zostały nominowane do grupy Novelty jako absolutnie innowacyjny produkt 2008 r.

30 Zakład Produkcyjny ul. Łódzka 145 a Kalisz tel.: (reception) fax.: Firma Produkcyjno-Handlowa PAULA Kolonia Skarszewek 31 a Żelazków KONTAKT


Pobierz ppt "CHIPSY INNE NIŻ ZNASZ Crispy, to połączenie naturalnej gamy smaków, zapachów i minerałów ukryte w suszonych owocach i warzywach Smaczna, chrupiąca przekąska,"

Podobne prezentacje


Reklamy Google