Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Przemysław Buda Bomafar Sp. z o.o.. www.bomafar.pl.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Przemysław Buda Bomafar Sp. z o.o.. www.bomafar.pl."— Zapis prezentacji:

1 Przemysław Buda Bomafar Sp. z o.o.

2

3 jesteśmy profesjonalną hodowlą jeleni fermowych zajmujemy się również skupem żywych zwierząt (jeleni i danieli), ubojem oraz rozbiorem nasze mięso stanowi podstawę menu w Karczmie Pod Koziorożcami w Trzebiechowie

4 Dziczyzna – mięso ze zwierzyny łownej pochodzące z tusz pozyskiwanych przez myśliwych podczas tradycyjnych polowań Jelenina fermowa – mięso ze zwierzyny łownej utrzymywanej w warunkach fermowych pochodzące z tusz pozyskiwanych w zatwierdzonej przez służby weterynaryjne ubojni podczas procesu uboju

5 Jelenina fermowa: Zwierzęta z fermy pod stałym nadzorem wet. Brak zanieczyszczeń ołowiem z kul myśliwskich Brak kontaktu mięsa z psami myśliwskimi Badanie przed- i poubojowe Ubój i rozbiór w profesjonalnej ubojni Dziczyzna z lasu: Zwierzęta z lasu Zanieczyszczenie ołowiem z kul myśliwskich Kontakt tuszy z psami Brak profesjonalnego badania przedubojowego Zwierze pozyskane w lesie

6 Skrajnie niska zawartość tłuszczu Niska zawartość cholesterolu Wysoka zawartość kwasów nienasyconych omega-3 Obecność łatwo przyswajalnego żelaza w ilości największej pośród mięs czerownych Wysoka zawartość białka

7 Stado podstawowe Zwierzęta zdrowe i spokojne

8 Wybór miejsca Sposób na zagospodarowanie łąk, pastwisk i nieużytków

9 Ogrodzenie mocne bezpieczne dla zwierząt

10 Dokarmianie dobrze utrzymane pastwisko to podstawa prawidłowego żywienia porcja zbóż jako dodatek karmy w pełni zbilansowanej lizawka zimą sianokiszonka

11 Odłownia z poskromem miejsce prac pielęgnacyjnych ze zwierzętami ważenie, kolczykowanie obcinanie poroża u byków

12 Ubój: dokonywany w profesjonalnej ubojni z poskromem urzędowy lekarz weterynarii jest obecny podczas całego procesu uboju weterynaryjne badanie przedubojowe głuszenie przez wykwalifikowany personel w poskromie urządzeniem typu Radical kłucie, wykrwawianie ściąganie skóry patroszenie badanie weterynaryjne tuszy wraz z ośrodkami chłodzenie tusz połączone z dojrzewaniem mięsa

13 Rozbiór: na elementy podstawowe, mięsa drobne mięsa pakowane luzem lub próżniowo produkty w formie schłodzonej lub mrożonej

14

15 DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ


Pobierz ppt "Przemysław Buda Bomafar Sp. z o.o.. www.bomafar.pl."

Podobne prezentacje


Reklamy Google