Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Kierunek: ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I OCENA ŻYWNOŚCI.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Kierunek: ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I OCENA ŻYWNOŚCI."— Zapis prezentacji:

1 Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Kierunek: ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I OCENA ŻYWNOŚCI

2 FORMY STUDIÓW STUDIA I -stopnia (inżynierskie) → 3.5-letnie  Studia stacjonarne → 3.5-letnie → 4-letnie  Studia niestacjonarne – zaoczne→ 4-letnie

3 FORMY STUDIÓW FORMY STUDIÓW STUDIA II-go stopnia (magisterskie) → 1.5 roczne  Stacjonarne → 1.5 roczne →1.5 roczne  Niestacjonarne – zaoczne→ 1.5 roczne

4 STUDIA III –stopnia (DOKTORANCKIE) → → 4-letnie

5 Żywienie Człowieka i Ocena Żywności Kierunek o charakterze przyrodniczym z elementami nauk konsumenckich Ol ej

6 CZEGO MOŻESZ SIĘ U NAS NAUCZYĆ?  żywienie człowieka  analiza żywności  ocena żywności i żywienia  dietetyka  dietoprofilaktyka

7  nowe rodzaje żywności i trendy w żywieniu  technologia gastronomiczna i catering  zastosowanie techniki w żywieniu  higiena i bezpieczeństwo żywności

8  żywność ekologiczna  zarządzanie jakością żywności i żywienia  ekonomika i zarządzanie  socjologia żywienia

9  zachowania konsumentów  ochrona konsumenta  etyka w łańcuchu żywnościowym §

10 Ścieżki studiowania MODUŁY SPECJALIZACYJNE na III roku Żywienie Człowieka i Dietetyka Jakość i Bezpieczeństwo Żywności Rynek Żywności i Konsument

11 Praktyki - praktyka produkcyjna 4 tygodnie po 6. semestrze Minimalnie 4 tygodnie po 6. semestrze Zagraniczne praktyki studenckie w ramach współpracy z Uczelniami innych krajów

12 Kierunek: Kierunek: Żywienie Człowieka i Ocena Żywności Studia I-go stopnia Egzamin maturalny/egzamin dojrzałości 1 przedmiot wybrany spośród 3: 1 przedmiot wybrany spośród 3:  biologia  chemia  matematyka

13 Potencjalne miejsca pracy: Potencjalne miejsca pracy:  instytucje i przedsiębiorstwa zajmujące się żywieniem człowieka, przetwórstwem, obrotem oraz kontrolą żywnością  przedsiębiorstwa zajmujące się zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem żywności  inspekcje urzędowej kontroli żywności  poradnie żywieniowe  szkolnictwo oraz placówki zajmujące się edukacją żywieniową  organizacje zajmujące się ochroną konsumentów  instytucje naukowo-badawcze


Pobierz ppt "Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Kierunek: ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I OCENA ŻYWNOŚCI."

Podobne prezentacje


Reklamy Google