Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Hotel Murat Projekt Szkoła innowacyjna i konkurencyjna – dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy, nr WND-POKL.09.02.00-04-029/09.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Hotel Murat Projekt Szkoła innowacyjna i konkurencyjna – dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy, nr WND-POKL.09.02.00-04-029/09."— Zapis prezentacji:

1 Hotel Murat Projekt Szkoła innowacyjna i konkurencyjna – dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy, nr WND-POKL /09 Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy. Zawód: Kucharz Kl. II i I Tj

2 Zapraszamy na relację z naszego pobytu….. Dzięki organowi prowadzącemu – Dzięki organowi prowadzącemu – Starostwo Powiatowe w Toruniu grupa młodzieży – 25 uczniów- ZS, CKU w Gronowie kształcąca się w Technikum, w zawodzie: kucharz – otrzymała szansę wzbogacenia wiedzy o nowe doświadczenia związane z nauczanym zawodem, aby móc stać się bardziej konkurencyjnym na rynku pracy.

3 Jedną z wielu zaplanowanych wizyt w zakładach pracy jest ta, o której chcemy opowiedzieć w naszej relacji… Pierwszym naszym wyjazdem był pobyt w Hotelu Murat w Redzie w dniach: r.

4 Hotel Murat (trzy gwiazdkowy) położony jest w mieście Reda, zwanym sercem Małego Trójmiasta przy międzynarodowej trasie E-6 Berlin -Szczecin -Gdynia. Hotel znajduje się w obszarze Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, na granicy z miastem Wejherowo, w dolinie rzeki Reda. Dogodna lokalizacja w pobliżu Trójmiasta sprawia, iż jest to idealne miejsce dla Gości indywidualnych, jak również chcących zorganizować spotkania biznesowe, bankiety, konferencje oraz pikniki grillowe. Atmosferę prawdziwej gościnności tworzy zespół profesjonalistów, którzy zadbają o to, aby Państwa pobyt stał się niezapomniany. Hotel Murat

5

6 Dnia 28 listopada 2011 roku Przed południem pojawiliśmy się w Hotelu. Przed południem pojawiliśmy się w Hotelu. Powitała nas pani kierownik bardzo miło i serdecznie. Po obiedzie, około godziny 14:00 rozpoczęliśmy zaplanowane zajęcia w kuchni hotelowej. Nauczyliśmy się : filetować ryby, rozbierać kraba i przyrządzać dania z łososia i krewet ek. Bardzo nam wszystkim smakowało Powitała nas pani kierownik bardzo miło i serdecznie. Po obiedzie, około godziny 14:00 rozpoczęliśmy zaplanowane zajęcia w kuchni hotelowej. Nauczyliśmy się : filetować ryby, rozbierać kraba i przyrządzać dania z łososia i krewet ek. Bardzo nam wszystkim smakowało

7

8 Szef kuchni, który dzielił się z nami swoją wiedzą kulinarną….

9 Uczeń klasy II Tj - Waldemar Kuna pod czujnym okiem szefa kuchni filetuje łososia bałtyckiego

10

11

12 Dnia 29 listopada 2011 roku Uczyliśmy się składać serwetki i jak właściwie nakrywać do stołu. Mistrz kelnerstwa w Polsce pokazywał nam, jak obsługuje się gościa oraz jak zgodnie ze sztuką kelnerską podaje się potrawy. Uczyliśmy się składać serwetki i jak właściwie nakrywać do stołu. Mistrz kelnerstwa w Polsce pokazywał nam, jak obsługuje się gościa oraz jak zgodnie ze sztuką kelnerską podaje się potrawy.

13

14 Tego samego dnia Późnym popołudniem udaliśmy się na zajęcia do kuchni w starej części Hotelu. Późnym popołudniem udaliśmy się na zajęcia do kuchni w starej części Hotelu. Tam przyrządzaliśmy m.in : zupę z węgorza czy koktajl z krewetek Tam przyrządzaliśmy m.in : zupę z węgorza czy koktajl z krewetek

15

16 Szef Kuchni ……..opowiadał nam jak przygotować menu oraz wystrój sal na: przyjęcia, bankiety czy wesela.

17 Dnia 30 listopada 2011 roku Ostatniego dnia mieliśmy spotkanie z wicemistrzem Carvingu – panem Grzegorzem Gniech em. Pokazał nam między innymi wycięte róże i tulipany z arbuza, buraczka, marchwi lub melona za pomącą noża tajskiego. Ostatniego dnia mieliśmy spotkanie z wicemistrzem Carvingu – panem Grzegorzem Gniech em. Pokazał nam między innymi wycięte róże i tulipany z arbuza, buraczka, marchwi lub melona za pomącą noża tajskiego.

18

19

20 : GALERIA Z NASZEGO POBYTU…… GALERIA Z NASZEGO POBYTU……

21

22 Uczniowie w pracy ……..

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34 Potrawy, które przyrządzaliśmy…..

35 Koniec

36

37

38

39

40

41 ŻAL BYŁO WYJEŻDŻAĆ ŻAL BYŁO WYJEŻDŻAĆ

42


Pobierz ppt "Hotel Murat Projekt Szkoła innowacyjna i konkurencyjna – dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy, nr WND-POKL.09.02.00-04-029/09."

Podobne prezentacje


Reklamy Google