Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego Dyrektor Roman A. Grzybowski.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego Dyrektor Roman A. Grzybowski."— Zapis prezentacji:

1 Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego Dyrektor Roman A. Grzybowski

2 Kierunki rozwoju przemysłu rolno-spożywczego i biotechnologii żywności

3 -Rolnictwo w UE i w Polsce -Polskie zakłady przetwórstwa spożywczego -Innowacyjność -Rola Państwa w nadzorze nad produkcją -Spożycie artykułów żywnościowych w Polsce

4 Spożycie artykułów żywnościowych w Polsce Produkty zbożoweJednostka 2007 r r. Pieczywokg/ osobę Wyroby ciastkarskiekg/ osobę 8 10 Produkty owocowo-warzywne Owocekg/ osobę 8,9 14,0 Warzywakg/ osobę Produkty mięsne i tłuszczowe Mięsokg/ osobę 77,5 80,0 Tłuszcze roślinnekg/osobę 20,7 24,0 Mlekol/osobę Cukierkg/osobę Napoje Bezalkoholowel/osobę Alkoholowe Winal/osobę Piwol/osobę Spirytusowe l/osobę 2,4 2,65

5 -Perspektywy produkcji żywności -Odpady i produkty uboczne -Biopaliwa -Organizmy modyfikowane genetycznie (GMO).

6 Dziękuję za uwagę


Pobierz ppt "Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego Dyrektor Roman A. Grzybowski."

Podobne prezentacje


Reklamy Google