Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Angelika Wójcik 2E.  jajko  wywar z czerwonej kapusty  patelnia  łyżka.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Angelika Wójcik 2E.  jajko  wywar z czerwonej kapusty  patelnia  łyżka."— Zapis prezentacji:

1 Angelika Wójcik 2E

2  jajko  wywar z czerwonej kapusty  patelnia  łyżka

3 Na rozgrzaną patelnie wbijamy jedno jajko.

4 Później dodajemy 4-5 łyżek wywaru z czerwonej kapusty.

5 Następnie mieszamy, aż składniki się ze sobą połączą.

6 efekt końcowy

7 Jajecznica zmieniła barwę na zieloną. Wywar z czerwonej kapusty może służyć jako wskaźnik kwasowo – zasadowy, ponieważ w zależności od odczynu roztworu przyjmuje różne zabarwienie: w kwaśnym jest czerwony, w obojętnym - fioletowy, a w zasadowym - zielony.

8


Pobierz ppt "Angelika Wójcik 2E.  jajko  wywar z czerwonej kapusty  patelnia  łyżka."

Podobne prezentacje


Reklamy Google