Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Quiz Co wiesz o lekturach?. 1.„Mały Książę” Spośród osób, które Mały Książę spotkał przed przybyciem na Ziemię, mógłby się zaprzyjaźnić jedynie z: A.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Quiz Co wiesz o lekturach?. 1.„Mały Książę” Spośród osób, które Mały Książę spotkał przed przybyciem na Ziemię, mógłby się zaprzyjaźnić jedynie z: A."— Zapis prezentacji:

1 Quiz Co wiesz o lekturach?

2 1.„Mały Książę” Spośród osób, które Mały Książę spotkał przed przybyciem na Ziemię, mógłby się zaprzyjaźnić jedynie z: A. Geografem B. Bankierem C. Latarnikiem

3 2.„Krzyżacy” Sanderus handlował: A. przyprawami B. tkaninami C. zbożem D. relikwiami

4 3.„Opium w rosole” Jakimi owocami pachniała Matylda? A. pomarańczami B. malinami C. cytrynami D. wiśniami

5 4.„Mały Książę” Sekret lisa to: A. przyjaźń jest krucha. B. dobrze widzi się tylko sercem C. miłość jest ślepa D. lis nie miał sekretu

6 5.„Romeo i Julia” Kto proponuje małżeństwo? A. Romeo B. Julia

7 6.„Opium w rosole” Na jakie przedstawienie poszli Kreska, Maciek, Gienia i Matylda? A. „Straszny Dwór” B. „Upiór w Operze” C. „Romeo i Julia”

8 7.„Stary człowiek i morze” Ile lat miał Santiago? A. 60 B. 85 C. 72 D. 90

9 8.„Mały Książę” Dlaczego lis nie mógł bawić się z Małym Księciem? A. nie było w pobliżu placu zabaw B. lis miał inne zajęcia C. było zbyt późno D. lis nie był oswojony

10 9.„ I nie było już nikogo” Jak zginął Thomas Rogers? A. został otruty B. popełnił samobójstwo C. został uderzony siekierą D. utopił się

11 10.„Kamizelka” Akcja toczy się w: A. Krakowie B. Gdańsku C. Warszawie D. Poznaniu

12 11.„Krzyżacy” Samobójstwo popełnia: A. Fulko de Lorche B. Hugo von Danveld C. Kuno Lichtenstein D. Zygfryd de Löve

13 12.„Romeo i Julia” Akcja utworu trwa? A. 5 dni B. 14 dni C. 7 dni D. miesiąc

14 ODPOWIEDZI 1.C 2.D 3. C 4. B 5. B 6.A 7.B 8.D 9.C 10.C 11.D 12.A


Pobierz ppt "Quiz Co wiesz o lekturach?. 1.„Mały Książę” Spośród osób, które Mały Książę spotkał przed przybyciem na Ziemię, mógłby się zaprzyjaźnić jedynie z: A."

Podobne prezentacje


Reklamy Google