Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu."— Zapis prezentacji:

1 Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak

2 Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu - 1 łyżka imbiru ( krojonego)

3 -sok z 2 limonek - pieprz ziarnisty - sól z Wieliczki -0,5 łyżeczki startej trawy cytrynowej - majeranek - 1 pierś z kurczaka

4 Sposób przygotowania: Wlej do miski oliwę,dorzuć miodu i soku z limonek. Pieprz rozgnieć w moździerzu i wrzuć łyżeczkę do miski. Dosyp trochę soli i trawy cytrynowej. Dorzuć imbir i cynamon. Mieszaj 2-3 minuty. Włóż pierś z kurczaka i odłóż na 1 dzień w chłodne miejsce. Piecz w piekarniku mięso razem z marynatą, przez minut w temperaturze 150 stopni.

5 Kurczak al’a Wilanów 1 porcja - przecier z dwóch pomidorów - 1 kubek wody - 10 liści bazylii - 4 ząbki czosnku

6 -sól i pieprz -0,5 łyżeczki trawy cytrynowej -1 pierś kurczaka Sposób przygotowania: Wlej do garnka przecier pomidorowy i wodę. Dorzuć bazylię, pieprz, sól i ząbki czosnku. Wrzuć pierś z kurczaka i zamknij pokrywą. Gotuj przez 1 godzinę.

7 Pstrągi na słodko i na ostro Na słodko: -1 łyżeczka miodu -1 łyżeczka cynamonu -1 łyżeczka rozgniecionego świeżego imbiru

8 -2 listki bazylii -1 pstrąg Sposób przygotowania: Zdejmij łuski z pstrąga i go umyj, rozetnij mu brzuch. Włóż do środka miód, cynamon, imbir i bazylię. Piecz przez 30 minut w temperaturze 150 stopni.

9 Na ostro : - 1 mały pomidor - 3 rozgniecione ząbki czosnku - sałata - pieprz i sól - 4 listki bazylii - 1 pstrąg

10 Sposób przygotowania: Zdejmij łuski z pstrąga i go umyj, rozetnij mu brzuch. Włóż pokrojonego pomidora, bazylię, czosnek i posyp pieprzem i solą. Rybę owiń sałatą i piecz przez 30 minut w temperaturze 150 stopni.

11 Kurczak po myśliwsku - masło - olej -4 duże prawdziwki - pieprz i sól - 1 pierś z kurczaka

12 Sposób przygotowania: Wlej na patelnię 1 łyżeczkę oleju i 0,1 masła. Prawdziwki pokrój w kosteczkę i wrzuć na patelnie. Włóż pierś z kurczaka i smaż do zarumienienia.

13 Sałatka na słodko - 0, 5 sałaty mrożonej - 5 łyżek brązowego cukru -3 łyżeczki miodu

14 - 0,5 dużego pomidora - 1 łyżeczka trawy cytrynowej - przecier z 0,25 pomidora - 7 liści bazylii

15 Sposób przygotowania: Wrzuć miód, cukier, sałatę i bazylię do miski. Mieszaj przez 2 minuty. Dolej przecier i mieszaj przez 2 minuty.

16 Napój królewski sok z 3 limonek - 5 łyżeczek brązowego cukru - 3 szklanki wody

17 Sposób przygotowania: Wyciśnij sok z limonek. Wlej do dzbanka. Dosyp cukier i dolej wody. Wymieszaj. Przelej do kilku pucharów.

18 Życzymy smacznego!


Pobierz ppt "Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu."

Podobne prezentacje


Reklamy Google